Satt och tänkte lite på min mormor nyss . På tanter. Gamla tanter , unga tanter, fina tanter, gulliga tanter, arga tanter åsso glada tanter son jag då. Men nu ska inte mitt inlägg handla om mig inte utan om tanter. Ja tjat tjat tjat. Jag vet. ...Men nu ska ni få läsa lite om min mormor som var en sjuhelskskotta till tant . Hon kunde Presis allt hon.Allt fixade hon utan att det var nå besvärligt  . Hon var en  riktig "Tantlady".

Kommer ihåg hennes rejäla väska som hon använde så fort hon skulle någonstans. Funderade ju alltid vad hon hade i den, för den var ju Såå himla tung. Bar hon på tegelstenar eller?

 Bild lånad från nätet.


Nej nej....där hade jag fel. Inte bar hon nån tegelsten inte, men väl på en massa näsdukar, kammar, förstoringsglas och en stor tung plånbok med en massa mynt i. Men nu ska ni få höra.....hon hade inte bara en plånbok utan tre plånböcker i sin väska (inte konstigt den kändes tung).  Först en stor plånbok hade hon i väskan sen en mellanstorlek och där förvarade hon lite kvitton och sånt. Kollade inte så noga ...sen den lilla börsen där hon hade lite småpengar i. Det fanns ju femåringar, tioöringar och tjugofemöringar då jag var liten så det förstås....blev ju en del mynt då i väskan som vägde en massa. Dendär väskan höll hon "Fast"  hårt under armen. Skulle man hjälpa henne då man var ute å handlade.....(hålla henne i armen så hon inte skulle ramla) så tog hon först ett fast tag kring väskan, så den inte skulle komma bort liksom.  Föresten....undra hur man själv blir som gammal. Jag tror nog jag blir en pigg TantGlad jag. Hoppas ju på det,  och att få vara frisk som är det allra viktigaste. Sen om man är mossig i minnet ,eller inte är ju en annan femma för det är man ju redan. ;-) 


Rynkor är livet i ansiktet. Tänk att se ut så här som gammal. En Gla å go tant. Visst smittar leendet?

 

 Tänk så kul man kan ha på hemmet. För jag tror att sinne å själ är nåt som alldrig blir riktigt gammalt. Det är bara utsidan som åldras men det är insidan som räknas. Jajamensan.

 


 

Nå ....man kan väl vilja fixa till sig fast man nåt mogen ålder. Eller Justja.....man blir som barn igen. Men om man nu blir som barn igen, vad kul jag ska ha. Jag får leka hela dagarna. Inget konstigt alls då jag blir gammal. Finns det nån som hört talas om "rullstolsparty"? Inte ....då lovar jag er att jag ska fixa ett.

Nä nu får jag nog ge mig för ikväll. Kommer en tidig morgon imöra för jag ska upp före tuppen. Det ni....så nu Äre natta för mig. Klockan är över nio (på kvällen) så ....man är inte tjugo längre. All skönhetssömn behövs. 

Så tack å Hej från mig.

  

Bilder lånade från nätet