Nu kanske ni funderar....vad är detta? " A la Anne-christine" men det ska jag strax berätta om.

Visst har ni väl hört att man blir "klok" av fisk? Ja nu är ju inte jag den personen som presis gillar fisk. Men om det nu är min egen gratäng...då går det bra ska ni veta. Då kan jag äta massor av fisk. Den här gratängen är jättegod...( ja..jag vet det är mycket mat överallt) så nu ska ni få receptet på min " fiskgratäng" nämligen. Jag trodde väl aldrig att jag skulle skriva om mat i min blogg.....det finns ju hur många matprogram på tv som helst. Så fort man slår på tvn så ska det lagas mat, eller ätas mat. Hur mycket hinner vi att laga igentligen? Nåväl...nu kommer i alla fall mitt recept på min " Fiskgratäng". Ni får stå ut med detta inlägg. Bara så ni vet. Det blir nog första och sista gången jag skriver om mat och om recept i min blogg ;-) .

Fiskgratäng A la Anne-christine

4-6 portsioner


Receptet:

800 gram Torskfile

150 gram wästenbottenost.

35 gram dill

35 gram gräslök.

3 dl creme fraiche

2 dl grädde.

Lite citronsaft.

salt och citronpeppar efter smak.

Lägg fisken i en ugnsform, och slå på blandningen som består av gräslök, dill, wästenbottenost, cremefraiche och grädde. Dutta gärna i lite gurkmeja åxo.

Grädda i ugn i 175 grader ca 25-35 minuter. Servera pressad potatis, kokt potatis eller potatismos till.

Jamen dåså...då är det bara till att stoppa i sig då. Hoppas det smakar.


Kan ni fatta föresten hur svårt det kan vara att öppna en burk. Nu snackar jag äppelmos! Inte för att det skulle vara speciellt svårt att öppna just en sån burk......men i morse då var det svårt.

Min gubbe hade inhandlat lite äppelmos som jag tycker är gott till morgongröten. Inte ofta vi äter gröt...men det händer. Fattar ni som man får ta i med dessa burkar ibland. Min gubbe försökte sig att öppna burken men misslyckades. Jamen...då var det väl bara till att visa hur stark jag var då? Och jag är inte den som är den. Skam den som ger sig så tog jag i så blon nästan kom. F-n vad den satt...locket på burken alltso. Här måste man nästan vara en " Houdini" för att få upp burken.....men jag lyckades till slut. Efter tio minuter så.....herregud...gröten hinns ju att kallna på den tiden. Men jag fick upp den....locket alltso. Visst är jag lika stark som " Houdini"?

Jamen dåså....bättre blir det inte än så här ikväll. Jag är både trött och mätt.....det kommer nog bli en skön natt med de förutsättningarna. Lär sova som en stock, hur nu en stock sover? Men den som sover som en stock lär ju sova som en björn...och hur dom sover vet vi ju redan. Dom sover TUNGT!

NATTI NATTI MY FRIENDS!Sov gott å natti natti..