Så himla skönt det ÄR att vara ledig. Jag har ju den förmånen att vara ledig under julen och på somrarna. Jätteskönt är det.  Från morgonen ( väcker tuppen , det gör jag) till "sena" kvällen har jag hur mycket tid som helst ( göra vad jag vill) och lite till. Igår kväll blev det ännu en "sen" kväll. Ute visade termometern 12-, och det var nog nästan den kallaste kvällen vi har haft  här i år hos mig. På tvn gick det en finsk långfilm. Vill inte påstå jag har sett många finska filmer i mitt "halvlånga" liv. Inte många alls, utan dom kan jag nog räkna på mina fem fingrar. Ja så dåligt är det. Filmen igår visade smärta, sorg, glädje, hopp och tråkigheter som det ju oftast (som jag kommer ihåg) visas i finska filmer. Men finnarna gör bra och sevärda filmer måste jag säga. Klart sevärda.

Men åter till nuet. Nu tänkte jag visa bloggåret som har gått här hos mig i dag. Det är ju nedräkning, och snart skriver vi 2016 i almanackan. När jag tittar tilbaka på året så tänker jag......inte har det väl varit så dåligt inte......jo....förutom sommarvädret då, som går till historien. Kallt å eländigt. Men just nu då jag ser tillbaka, så har jag "ändå" många härliga och mysiga minnen. Vädret kan vi ju inte göra nåt åt ändå. Bara gilla läget. Men nu backar vi till 2015 års början...åsso kör vi.

Så här vackert  var det i januari i fjol. Snö å sparkväder så det stod härliga till.

Det gick att göra snöänglar åxo. Visst får man väl ha barnasinnet kvar ;-)

Min fina trädgård. Blommorna frodades och trivdes trots den dåliga sommaren. Visst är det fint.


Ett härligt sommarminne. Jag och "Tilly"


Det vart "inte" många lata dagar vid stranden. Men......man får vara glad över det lilla.

Små utflykter blev det då vädret visade sig från sin bästa sida.
Lidens gamla kyrka.

Gudmundstjärn var ett intressant ställe.

Gudmundstjärn är ett naturreservat ett bondhemman i Indal ca 35 km nordväst om Sundsvall. Fem generationer levde här, och klarade sitt upphälle på gården.


Här har vi guiden.Det fanns mycket att titta på där. Då vi körde dit så kändes det som en evighet att komma fram. Helt otroligt hur långt in i skogen dessa levde och försörjde sig själva.


Men nu fortsätter vi. Orkar ni hänga kvar?

En tidig sommarmorgon, och på förmiddagen kom det en bloggvän ( Hebbe) och kikade förbi. Det vart ett trevligt besök.


Här på min brokvist mådde jag gott. Där blev det många mysiga timmar.


Gott i glaset blev det lite nu och då under semestern.

Säg hej till publiken. Här i " Glada huddik" Föresten.....är dom gladare där? Tyckte jag var minst lika glad  hihi


Juletider i sundsvall. Visst är det vackert. Håll med om det folk å fä.


Bäst jag slutar innan det här blir 2015 års läääängsta inlägg. Hoppas att ni orkat hålla er kvar. Det kan ju bli lite mycket ibland. Allt på samma gång liksom.


Jag tar och avslutar med min nyårsgran. Det får bli den sista bilden i min årskrönika.

Men har ni sett?.......vart kom de där röda kulorna ifrån. Ser ut som det ÄR röda kulor på granen då de är blåa. Hmm......konstigt. Men men......det blir ju inte alltid som man har tänkt sig. Men granen har INGET som är rött på sig. Blå kulor och lite glitter . Så ser min nyårsgran ut. Dessutom har jag flyttat in den till vardagsrummet. Det blir lite annorlanda, och förändringar är ju nåt jag gillar. Så får det bli.

Bara en sak till innan jag avslutar. Visst är det kul med ord? Visst är det. Att bolla tankar, och att skriva ner sina känslor och vad man nu vill så det formas till ord och upplevelser. Jättekul tycker jag. Jag tar och avslutar ( nu är menar jag det) med nyorden 2015.

Hörrni.....vilka kuliga ord. Titt bara här.

Triggervarning, Haffa, Svajpa, Vejpa, Obror, Divestera, Telefontumme, Mooc......


Finns fler ord åxo. Men nu får jag banne ta och ge mig. Det vart ju en väldans så långt inlägg idag. Själv så ska jag ta och sätta fart på denna härliga dag, och hur det kommer att sluta vet man lika lite som vad man vet om framtiden. Härliga framtiden. Men i dag visade jag baktiden.Tack  för ett fint bloggår 2015! Nu siktar vi in oss på ett lika härligt och skojigt bloggår 2016 <3