Hej alla kära.

Klockan är inte mycket på morgonen, men vet ni....jag har redan hunnit både sörplat i mig kaffet och läst mjölkpaketet. JA...ni läste rätt.

Min gubbe tittade lite misstänkt på mig i morse då jag försvann med näsan mot mjölkpaketet som stod här på frukostbordet. Näsen kom närmare...närmare och närmare tills den slog i på mjölkpaketet.  Jag kanske överdrev lite nu......men det var ju en sån liten pyttetext där att jag nästan vart tvungen att ta upp förstoringsglaset. Tänk så intressant ett mjölkpaket kan bli. Vet ni vad det stod där?....

På 1900-talet gick utvecklingen fort. Gräddfil kom i början på 50-talet sedan kom cottage cheese. 1958 och längre fram smarrigheter som yougurth och creme fraiche.

Fattar ni så spännande. Så jag fortsatte att läsa lite till. Kunskap kan man aldrig få för mycket av.

1937 kom en lag om att mjölk måste pastöriseras. Den värms till mer än 70 grader och kyls snabbt. Det dödar bakterier i mjölken och gör den mer hållbar.

Tänk såååå mycket läsning det finns på våra mjölkpaket och som vi missar.

Näpp...nu är det nya tag som gäller. En ny dag med nya äventyr.  Har ni tänkt på att vi människor har samma scheman varje dag. Man kan möta folk efter vägen EXAKT samma tid varje morgon. Man kan ju nästan ställa klockan efter dem. Eller som på jobbet.....vi kommer exakt samma tid till arbetet.  Man vet EXAKT när den eller den kommer......hmm....nog är livet rätt inrutat allt.

Struntisamma. Med ett glatt humör tänkte jag kasta mig i bilen för att åka i väg till jobbet nu. Den här dagen ska nog bli bra eller hur alla kära. Och " kunskap är aldrig för tungt att bära"


Kramelikraaaam!