Att solen lyser gott gjör mig på ett strålande humör idag. För gissa vad mycket man har att gjöra utomhus denna tid av året, och hur ska 24 timmar om dygnet räcka till det fattar jag inte.

Gubben min är uppe och kokar kaffe som han är så bra på, för TantGlad är himla dålig på att koka kaffe. Det blir alldrig så gott som när min gubbe kokar. Han måste ha nåt spesialknep, och sen kokar jag nästan alltid över på spisen och då får jag ju så mycket extrajobb, så här hemma är det gubben som står för kaffekokningen. Man kan ju inte vara bra på allt eller hur? ;-)

Igår då ilsknade jag till och vart förbannad när jag läste i vår tidning ST. Jag läste om hur hemtjänsten misskötte bengt 82 år till den grad att han senare avled pga att han var undernärd och att det inte gick att bota hans infektion. Bengt kom in på sjukhuset med stora liggsår på ben, rygg och armar och blåslagen efter fall. Munnen och halsen var var kraftigt påverkad av svamp. Hans ben var blåa, fötterna såriga och tånaglarna oklippta. Hur kan man som hemtjänstpersonal låta detta hända? Jag blir så.....JÄVLA förbannad på ren svenska att vi inte kan lita på dessa människor som ska ta hand om oss. Och betalt får dom åkso för ett stort misskött jobb. Nu finns det visst jättemånga fina människor som jobbar inom detta område givetvis åkso. Men jag tycker vissa är högst opassande för detta jobb, och platsar inte alls inom sjukvården. Jag förstår åkso detta med tunga lyft osv det förstår jag, men ingen människa ska behöva genomgå detta som den här gamle mannen fått stått ut med. Det borde vara körkort på villka som ska ta hand om äldre människor tycker jag. Att visa gamla respekt under deras sista levnadstid.

HOPPSAN vad mycket allvar jag skrev om idag, men livet är ju så ibland. Nu ska jag........???????? ja vad skulle jag gjöra nu då?...jo dricka kaffe så jag vaknar till lite. Kaffet smakar ju himelskt gott på morgonen, tycker bara jag det eller? sen så blir det lite....trädgårdsjobb och jag vet att det är söndag och att det är vilodagen idag, MEN!!!!!! det skiter jag i, för nu ska det fortsättas att pyssla ute i dag och under den härliga vårsolen. Och ni! Kanske man får lite färg på facet åkso, vem vet?

 

Tjingelingen alla!


Inte lätt att bli gammal inte!

 

En fin söndag till er alla nu!

Kramen från mig! :-* .