Det är rätt skönt att vakna till en kall morgon och veta att man INTE behöver hasa sig upp för att gå till jobbet. Jippi..jag är ju ledig. Så himla skönt att sätta sig vid fönstret och glo ut på det vita vinterskapet och känna lukten från nybryggt kaffe och med en stor julskinkmacka i näven. Ja som ni fattar så lever skinkan kvar här hemma. Det känns som om den aldrig vill ta slut. Inte julmaten heller så...

Nu blir det snart kylskåpstädning. Det ligger ju en hög ledsna köttbullar och några prinskorvar kvar, och när vi funderar vad vi vill ha till middag min gubbe och jag tänker vi båda...INTE NÅN JULMAT i alla fall. Men då ploppar tankarna upp över dem som nu knappt fått äta nån julmat. Kanske dom inte har råd eller möjlighet att köpa så mycket, och här sitter man med överflöd. Ja aldrig äre bra.

Sen har vi ju en fantastisk men KALL vinterdag i dag då det riktigt knarrar så där mysigt under skorna.  Nu fick min gubbe och jag denhär lusten att ta en liten promenad. Ja liten vart den, för när jag hade gått en bit fick jag plötsligt lust att vända om. Hualigen så kallt det vart. Kände hur jag plötsligt fick ett sånt där vitt skägg kring munnen. Nu vart det brått hem, så hem med en jädrans fart förbi ett litet gäng av små barn som inte alls brydde sig om kylan. Kände mig som en stenåldersmänniska för fasiken vad gammal jag måtte vara som inte tål lite kyla. Burr burr.

Så nu sitter jag här vid min dator och bloggar lite över en kopp hett kaffe. Skönt är det, och jag kan lova er att det har varit en myggfri dag idag med hela 22- som mest. Nästan så jag längtar lite till sommaren. Ja äre konstigt att man längtar bort nån gång.

Vad vi ska äta till middag?? Ja inte blire julmat inte, för jädrans så gott det är ibland med ett helt vanligt skrovmål.

Så nu ska ni ha det gott för nu är det bara ett par dagar kvar till nyårsaftonen. Det här med nyårslöfte tänker jag inte uppge..för det ÄR alldeles för svårt att hålla dem på sikt. Men jag hoppas på ett lika fint bloggår med alla mina bloggvänner som förra året. Ni har så mycket kul att dela med er.

Tjoflöjt sa janne vängman. Nu ska jag fortsätta att njuta av mitt kaffe innan det kallnar.


En till som inte vill vara ute i kylan. MJAUUU.

Kram på er!