Nu är helgen nästan slut igen. Ja det går fort då man har roligt. I går vart det en liten tur ut till skogen. Förr då tänkte jag ALLDRIG på björnar, men nu tänker jag ALLTID på björnar. Ja ojojoj. För tänk om björnen står där mitt framför en...vad gör man då? Tror inte jag skulle lägga mig ner och låtsas spela död inte...nä nä.

Hursomhelst så tänkte jag bara njuta lite av naturen och gå och strosa runt i skogen lite. Jag nästan smög mig fram med lätta steg så jag kunde höra om det dök upp nån björn eller så. Joåårå....lite rädd var jag nog allt, för helt plötsligt gick en gren av. Var det jag?? NEJ det kunde det ju inte vara. Jag vände mig om lite sakta.....ingen bakom mig heller. Nu började jag värkligen att darra.

Hade hunnit gått rätt långt in i skogen , men det var nog dags att vända. Så dök det upp nåt mystiskt där inne i den vackra mörka skogen. Plötsligt så glömde jag bort björnen och kom att tänka på troll. För när jag var liten så berättades det om troll som fanns i skogen. Dom var små burriga med stort lockigt hår och platta näsor. Ja jädrans då vad rädd man vart. Var det ett sånt troll som fanns här i skogen tänkte jag. Grenen som gick av kanske berodde på att ett troll hade gått på den. Ja hua hua så rädd jag vart.


Bild lånad (okänd) på nätet.


Dom såg ju lite annorlunda ut dessa små varelser och visst var dom väl rätt söta åxo. Väl hemma så funderade jag lite på dessa....troll. Finns dom eller inte? Är troll bara elaka, eller finns det snälla troll åxo? Ja vem vet? Nån som träffat på nåt troll kanske av dig som läser?

Sen har vi några små tjyvaktiga fåglar här hemma hos mig. Dom gillar bulla STORT, så igår då jag satt och drack kaffe ute på vår altan, det var då kråkorna hade fest. Jag gick in i huset för att hämta en tidning. Lite mysigt dricka kaffe och läsa tidning. Men då jag kom ut var min bulle borta och det var DÅ jag tänkte på de tio budorden som några barn lär ha sagt. Se bara här

1. Du ska icke stjäla från de fattiga om du ser det.

2. Du ska inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat. THEA.

3. Du ska bara slå någon om du absolut måste.  HENRIETTE.

4. Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg.  OSCAR.

5. Du skall vara så snäll som du bara kan och annars kan du gjöra vad du vill.  GLENN.

6. Du skall lyssna på din mamma vad hon är säger och villket tonfall hon än använder .  THOMAS.

7. Du skall bevara dig väl.   KRISTIN.

8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till.  SEBASTAN.

9.Du skall älska Gud hur mycket som hellst, fast det är svårt och han inte visar sig trots att man ropar "kom fram"  ROBIN.

10. Du skall inte begära saker av din hustru och så sjunger man på mors dag, annars blir det en herrans liv.    TOM.

Ur boken " Gamla Tanter Lägger Inte Ägg"

Men........hur tänker man om fåglar som stjäl eller om troll då?? hmmmmm....Någon som har ett svar. Äsch, nu tar jag och fortsätter med min ledighet. Det är ju söndag och då ska man ju vila eller hur?

Kram på er!Bild (okänd)