Har ni tänkt på hur en doft kan sätta sig kvar i minnet. Kommer i håg då jag var liten.....jätteliten och några år runt tio sådär. Det fanns en gammal kvinna som man kunde känna igen på doften långa vägar. Jädrans som hon doftade. Nu var det inte någon doft som luktade illa inte. Näe....hon doftade såååå gott. Mmmm......man riktigt njöt av doften. Man kunde följa doften då kunde man hitta igen henne. Hon doftade alltid likadant. Det luktade lite ros. Jättegod doft.

En dag då jag kände igen doften på coop följde jag doften som ledde mig till.........en helt annan kvinna. Det var inte denhär söta lilla damen, utan en stor kvinna som såg ut mer som en Man. Hon passade ju inte alls i "rosdoften" tyckte jag.  Plötsligt så vart den goda underbara rosdoften ett minne från den storvuxna kvinnan. Men inget fel med kvinnan....stor som liten. Men jag tyckte den gamla damen passade liksom bättre i doften.

En annan grej......minns ni "4711". Jag minns den. Det var min mormors doft. Kände man den doften hemma så fattade man att nu var mormor på väg bort. Tyckte den doften doftade åxo gott, och så mycket mormor den luktade.
Bild lånad från nätet.


Själv så har jag nog fastnat rätt så länge nu i CHANEL `s dofter. Men nu har jag bytt till en parfym jag kör lite nu och då som omväxling. Själv gillar jag lite variation då jag tröttnar fort på en doft . Roligt att byta.

I förrgår då knatade jag i väg och köpte denna parfym. Gillar den jättemycket.  Sen är flaskan så vacker.


Nina Ricci. Fin flaska i badrumsskåpet.

Men nog om detta. Ute luktar det lite höst nu. En sån mysig doft tycker jag. En doft av blöta löv .....mmmm.

Bäst att sätta fart. Är ju lördag. Tänkte inte göra så mycket faktiskt. Rätt skönt det åxo.


Ha det gott alla kära. Ni glömmer väl inte bort att besöka min "Bildblogg" http://annechristines.bloggo.nu


Lånad bild från nätet.


KRAMEN till dig!