Idag har dagen blivet lång då jag vaknade tidigt av att en fågel skrek........tittut...tittut. Kanske det var bara jag som upplevde den säga så, för min gubbe sov då så gott så. Funderade lite om jag kunde stänga av detta ljud. Förlåt nu alla naturmänniskor.....men ibland så är ju inte ens TantGlad beredd för detta morgonväsen. Blåste rejält gjorde det ju åxo, men då kom jag på att tänka på....

Den dagen då jag var liten och skulle elda lite. Har ju alltid gillat att elda en massa för gud så spännande det var. Så jag smögeldade lite tills.......dom upptäckte det hemma. Då var det inte roligt inte, för då jag höll på att elda upp hela kvarteret blev det stopp för min eldning. Själv stod jag och gapade som en aborre. Fattade ju inte att det kunde hända nåt. Men roligt var det, och tur var väl det att inte brandkåren kom.

Så jag var väl en liten pyroman i mina unga år.

Kommer åxo ihåg hur det var sommar bara sådär den första maj. Man skulle ha sommarskorna och nåt lätt upptill. Men hur fasiken tänkte man? Ifjol stod jag ju och tokfrös med värsta vinterjackan på den sista april. Sen hackade jag tänder tills jag gick och la mig. Hur skönt var det?. Bara en liten fundering!

Nåt som är bra är att det är en ledig dag mitt i veckan. Så nu är veckan kort. Men vad ska man gjöra då det är den första maj. Kanske man kan lura någon ner till skåne...Maj maj måne....jag kan lura dig till skåne!  Eller?...

Skönt med en ledig dag ska det bli. Antingen krattar man, eller så tar man bara det lugnt. Hur ska du som läser gjöra?

Näpp...nån pyroman ska jag inte vara, och då vi nu får det lite kyligare så räcker det ju att titta på nån brasa genom tvn. Kanske man får nån underhållning från facebok åxo. Det lär ju serveras en hel del brasor där med. Min kväll blir nog rätt lugn. Har fått nog av att vara en pyroman, så i år ska jag sköta mig, sådetså!
En fin valborg till er alla!