Min morfar kunde berätta historier han. Ibland så visste man inte om det låg nån sanning bakom, men berätta det kunde han. Man satt som barn helt fängslad i fåtöljen då han satt igång att berätta som om den här fiskargubben Rollmar.

Morfar tog fram sin pipa och drog några bloss och så satt han igång och berättade. Rollmar var en gammal halvdöv fiskare som bodde helt ensam långt ute på vischan. Ett annat ord för landsbygden som man sa förr. Fiskaren hade inga barn och var en rätt sträng typ. Ingen ide att säga mot denna gubbe inte.

En dag så hade morfar och dom andra barnen hittat på ett bus, för ingen gillade den gamla fiskargubben. Det var höst så det fanns jättemånga goda äpplen i hans trädgård att palla. Morfar och de andra lite busiga barnen satt igång med sitt bus och pallande tills........den gamla fiskargubben öppnade dörren och skrek högt.....- JAG BUSSAR HUNDEN PÅ ER! Morfar och alla de andra barnen häll på att gjöra på sig då dom fick höra detta. Han hade ju en hund som var minst två meter hög känndes det då som.  Ja då vart det fart på alla barn minsann. Ut kom den största blodigaste hunden dom nånsin hade skådat, och hem sprang alla barnen med gråt i halsgropen. Ingen tordes ju berätta nåt för sina föräldrar, för innerst inne visste ju barnen att dom hade gjort ett fel.

Så kom det en dag då gubben fick en hjärtinfarkt. Det berättades i byn och alla fick ju veta vad som hade hänt då dom hade en tant i byn som skvallrade om det mesta. Lite som Expressen eller Aftonbladet på den tiden. Snacket gick...och gick.

Morfar och de andra barnen funderade lite på om det var dom som hade orsakat det hela? Men........

Tydligen hade den gamla fiskargubben fått besök sent om natten av ett gäng ungdomar som hade kastat sten på hans hus, och av det så fick han hjärtinfalken. Stackars gubbe tänkte alla.

Vi är olika vi människor och vill åxo leva som vi vill. Kanske denna gubbe var lite annorlunda. Men hur är man då om man är annorlunda? Har inte alla rätt att leva som dom vill utan att bli besvärad som denna gubbe är mitt tänk. Men då var då, och nu är nu.

Besökte platsen och fick upp denna bild. Tänk om det var han? Den gamla fiskargubben?? Jodåå.....mina fantasier satts ju igång. Tänk om han såg ut så här?


Var det han ??