Jamän då var det lucia då. Tänk så mysigt det var då man gick i skolan som känns som minst hundra år sedan nu. Man tände ett litet ljus som man hade tagit hemmifrån på skolbänken och där fick man chocklad, lussekatt och en pepparkaka. Nu var det nära till jul.

Kommer i håg hur det var när jag fick vara lucia då jag gick en kurs pga det jobb jag har.  Alla tyckte jag skulle vara lucia så uppgiften vart min. Nervös var jag, för jag skulle ju vara lucia för flera hundra pers. Ojoj....nu gällde det att ha is i magen.

Så kom stunden då jag skulle läsa upp nåt som hade med lucia, så det vart nåt som gick snabbt att läsa upp. Gillade ju inte att prata för flera hundra. Det jag läste var: Lucia kommer med glädje och ljus, till varje hem och hus.

Glad i hågen över att jag hade klarat den lilla uppgiften fattade jag snabbt att jag INTE hade mikrofonen på. Jag hördes inte. Den var stängd. Mikrofonen alltso.....

Men men....det ÄR väl nåt man kanske får ta med en klackspark. Lucia var jag...........och allt blir ju inte alltid som man har tänkt sig. Eller hur?

Nu hoppas jag att ni får en fin helg. Vi har ju stormen Alexander åxo, som många får uppleva. Hoppas den inte blir alltför ond.


Trevlig lucia och helg till er alla!

Bild lånad ( okänd) från nätet.