Ibland så gör man än massa saker , fastän man inte gör nånting. Nu är ju jag en rätt pigg morgonmänniska som alltid är först uppe. Det ÄR då man kan göra tysta saker. Vet ni vad kul det kan vara att kolla upp vad man har i bokhyllan, för det är ju en tyst sak. Tänk så många böcker man har, som man knappt läst. Och eftersom jag ÄR en tvilling tröttnar jag ju fort om det inte är spännande nog. Händer inget på de första sidorna, lägger jag boken åt sidan. Så är det bara.

Tog tag i en bok och gled ner i skönaste fåtöljen där ögongodiset var min fina julstjärna. Tänk så skön en morgon kan vara. Tänk så mycket en rätt belysning också kan göra. Så stämningsfullt med första Advent.

Plötsligt så höll jag i en bok om onödig kunskap. Det var då jag liksom svävade i väg i tanken då jag läste nåt som: Våra ögon har samma storlek från vår födelse tills den dag vi dör, men våra ögon och näsor slutar aldrig växa.

Hmm....hade jag samma storlek på mina ögon när jag föddes som nu? Tänk om min näsa blir jättelång innan jag dör. Tänk om jag får en såndär stor blånäsa. Öronen då? som aldrig slutar växa, hur stor hinner inte dom bli nu då.

Näe...nu måste jag nog ta mig för nåt. Har ju ägnat en massa tid till att göra ingenting nu, fast det är ju klart......det är ju rätt kul att veta nåt man inte behöver veta också, för de flesta vet ju saker som redan vet`s. Vet ni att jag har också lärt mig att en trollslända lever i ungiofär tjugofyra timmar, och Leonardi Da Vinci uppfann saxen. Bra kunskap eller hur? Fast...behöver jag veta allt det här, är väl en annan femma. Tjoflöjt  på er, och ha en fin första Advent nu. Ge varandra en kram och njut av livet.Bild lånad (okänd)