Gò`morgon alla kära!

Kikar in lite såhär på morgonkvisten en långfredag.   Känner mig riktigt pigg såhär dagen efter att vi varit på en liten fest. Men vet ni.....förr då kunde man ju härda ut precis heeeeela natten då man gick på fest. Nu så blir man trött redan efter ett par timmar. Jaaajaa.....det är väl gammeldomen som gift sig med förståndet för det ÄR sååååå bra så.  Inget jämer å elände med skallebang å så dagen efter inte.

Hörrni...har ni köpt nåt gott i påsen då? såntdär sliskigt påskgodis. Fasiken så mycket godis vi äter till påsk. Nu tillhör ju inte jag någon godisätare, men choklad älskar jag. Funderade lite ........när ska man äta godis då? finns det någon godisdag under påsken? Så jag tog och gogglade. Men vet ni...jag hittade inget...just det. Jag hittade inte någon speciell dag då man skulle äta godis, så då är det ju fritt fram för alla er godisälskare. Vräk i er bara!!

Kommer i håg långfredagen då man var liten , för den var nå jävulsk låååååååååååång. Den tog ju aldrig slut liksom. Man hade ju skittråkigt. Man fick ju inte hälsa på någon, och inte vara med någon kompis för man skulle hålla sig i stillhet och HELST sitta på soffan hela dagen. Inte väsnas eller leva om. Sen var det ju totalt BOMSTÄNGT överallt. Ja guuud så tråkig dag det var.

Men i dag så tycker jag om denhär dagen. Det är en liten lugn dag som man kan vila och hämta igen nya krafter på. Vi som är lediga har ju det jättebra. Vi får ju ett par extra dagars ledighet nu....jätteskönt tycker jag. Och apropå långfredag och när man tycker man har det tråkigt så får man tänka så här......vad vore livet utan kontraster? lite tråkigare kanske?

Nä tjoflöjt sa janne vängman.   Kommer osökt att tänka på en gammal tant jag kände då jag var liten. Ja så kan det gå när man sitter här framför datorn å klurar. Den här " tanten" hade stora flotta tavlor med guldramar hängandes i vardagsrummet. Eller som man sa...." salen" ett finare rum. Man sa ju " kammarn" om sovrummet vill jag minnas åxo.  Nåväl....dessa tavlar var nog porträtt av hennes släktingar för jäääädrans så gamla människorna såg ut att vara tyckte jag. Dom stirrade ju på mig heeeela tiden och förföljde mig med blicken vart än i rummet jag gick. Sen tyckte jag tavlorna var sååå himla dystra och mörka. men tanten hon var så glad och gullig för hon skulle alltid bjuda på godis TROTS att hon visste jag inte gillade godis.   Nåväl.....gjorde väl henne lite glad med att ta en liten godis och när hon sa - ta flera godisar, så svarade jag -nej tack jag är rädd för tandtrollen. Dom säger hemma att äter man många godisar så kommer tandtrollen på besök. Det vill jag inte.

Och så nöjde sig den gamle damen med det. Nu är hon borta.....död för länge sedan.  Ja vi människor kommer och går.

Nu tänkte jag fortsätta att fira påsken. Har ju jättetur för i dag får man ju inte göra någonting . Tycker det ska bli såååååååå skönt så. För visst gör man väl någonting då man inte gör någonting åxo eller???

Fortsatt fin helg alla kära bloggisar.