Tänk så mycket mer julkänsla det plötsligt vart då jag vaknade till lite snö i morse.  Nån vanlig dag var det ju inte heller, för det var sista arbetsdagen före julledigheten. Den här ledigheten är lite som ett minisommarlov. Inte lika långt.....men så härligt.

Plötsligt då jag satt i bilen så försvann jag in i julmusiken som spelas nu hela dagarna fram till jul. Det var en gammal fin jullåt på engelska. Ni kan ju bara gissa hur mysig den var då jag försvann in i julaftonen bara sådär. Allt var fridfullt och ljuvligt och alla var snälla mot varandra. Barnen var så där lyrisk då dom fick sina klappar från tomten. Tomten kändes äkta och det var inte någon morfar eller pappa som delade ut paketen. Detta var den riktiga jultomten. Han med den lite mörka trygga rösten som frågade.....Finns det några snälla barn här?

Så vaknade jag till och insåg ju att jag hade kört alldeles för långt . Jag skulle ju svänga av så mycket tidigare men nu hade jag nästan hamnat ute på motorvägen...hmm. Ja så det kan bli då man sitter och bildrömmer.

Struntisamma....nu har jag lov och det känns riktigt bra.

Men då jag var liten så var det ju en liten tradition den här helgen före jul att hitta dendär ursnygga granen. Man gick och pölsade...pölsade i snön för att hitta nån bättre gran hela tiden. Det var ju ingen som dög på nåt märkligt sätt. Frös som f-n gjorde man åxo, för det var ju alltid svinkallt under julveckan. Snö metervis känndes det ju åxo som. Men det var mysigt åxo. Granen var inte alltid så snygg, men då den kom på plats kvällen före julafton....då var det jul. Alla paketen som låg under granen undersökte man noga och grundligt.  Lite spännande att vara barn är det allt.

Näpp...nu ska jag ta och börja med min ledighet som varar nästan tre veckor. Ja inte gör det ont presis. Men det här med julklappar är inte lika viktigt. Viktigare är en jul med frid och värme.

Ha en riktigt skön helg alla fina!