Tjenixen på er alla!

Men hörrni, dagarna går ju så himla fort och redan så har vi söndag och en timme är förlorad....borta..bara sådär. Tänkte på en annan sak....Tiden går fort när man har roligt eller: Ju äldre man blir desto fortare går tiden. Och nu har vi ju bara ett par dagar kvar till april. Så himla härligt tycker jag som älskar våren och sommaren. Tänk bara att få sitta ute en varm solig kväll och lyssna till humlesurr och gräsklippare som brummar och låter......ja, man kan t.o.m sakna dessa jävulsmaskiner.

Så vad har jag gjort i helgen då? Hooooooooooookjj......hoppsan, nu hoppade en av mina missar upp i knäet då jag försöker att skriva.....får försöka skriva...lite svårt med katt-tassar som vill mysa. Nåväl......vi har ju ett rätt grått trist väder. I går så var det ju jättefint. Satt mig i solen en stund med en kaffekopp. Ni vet de där första solstrålarna värmer ju så gott. Man blir ju så glad. Men efter en stund så kom jag på att jag ville ha lite nya fräscha gardiner att hänga upp. Så brumbrum och jag gav oss i väg till " birsta city"

Men då man ska gå in i en affär....gäller ju snart överallt så sitter dessa tiggare. Tror jag nog såg MINST 10 tiggare i går utanför olika affärer och inte en krona gav jag. Det känns inte seriöst riktigt för mig med detta. 1964 så avskaffades lösdriverilagen. Det ansågs onödigt då ingen behövde tigga mer. Men nu har vi dessa tiggare som sitter och gungar överallt.  Skänker jag pengar så vill jag veta att dom kommer till sin rätt....vet inte om jag kan tycka de gör det med sånt här. Är det någon annan än tiggarna som får dem??

Näe....nu får jag ta och sätta lite fart med söndagen. Har ju en timme mindre att spela på så...................

Tänkte avsluta med en jättefin dikt från en av mina bloggvänner. Läs och njut. Hon kommenterade till mitt tidigare inlägg. Här har vi bloggaren " Portvaktens dotter"

Naturens under

Du sitter så stilla vid skogstjärnens kant

så magiskt glittrar dess vatten

Och älvor ses dansa vid Trollbergets brant

Med slöjor de bäddar för natten


Trollen de vaknar vid älvornas sång

Yrvaket gruffar och grymtar

Vättar ses hoppa med ystra språng

Och Huldran bland grenarna skymtar


säg mig min kära vad tänker du på

När natten sakta sig sänker?

Vart bär dina steg dig, säg vart skall du gå

När månen i tjärnen blänker?


Du lyssnar förundrad, vad är det du hör?

Och lyssnar gör så också djuren

Nu tycks allt skogsväsen sjunga i kör

En hyllningens sång i naturen


Din blick blir tårad av allt det du hör

Säg, när skall vi uppskatta livet?

Att värna och vårda naturen vi bör

och sluta att ta allt förgivet


Först då ser vi världen precis som den är

En chans till små gyllene stunder

Om vi lever vårt liv och av " småfolket" lär

Då ser vi naturens under.


Rozie Herrmann


Själv fortsätter jag att jaga dendär timmen........

Kramelikram på er.