Tänk så mycket kul man kan ha med sina bloggvänner. Spanaren har hittat på en lek där man skriver ner nåt ord som ni får tycka till. Sedan flätar bloggaren ihop alla ord till en dikt eller kanske någon berättelse runt orden. Hon har startat som hon säger " Stafettpinnen" Nu är det jag som har den, men den som hade den först var primrose. http://enrosafluga.blogspot.com  där inne hos henne kan ni se hur hon har flätat ihop de ord som hon har fått av sina bloggvänner. Men nu är det min tur att fläta ihop orden och vill ni ta över stafettpinnen och vara med i leken så skriver ni det i en kommentar hos mig. Sen är det din tur. Om ni inte riktigt förstår leken, så kan ni gå in hos spanaren som har kommit på det hela och som har startat detta. Hennes adress ÄR: http://spanaren55.bloggplatsen.se

Näpp...nu kör vi. Nu skriver jag ner en berättelse eller om man nu kan kalla det för dikt i hur ni bloggvänner känner för mitt ord som var VINTER.

De som har varit med ÄR: spanaren, primrose, plexa, arvidochlydia, Ditte, Birgitta och Geddfisch.


Vinter är flingor som faller, gnistrande kyla och lekande barn med röda näsor, snöbollar, pulka, vinterdäck och rattmuff.

Det ryker ur munnen, lovikavantar på, varma kläder och med skidorna på glid.

Vinter är gnistrande vit, kallt, urselt och att frysa.

Vinter är ombonat, knarr i snön, iskristaller, röda kinder, igenklibbande fransar och rosa himmel.

Vinter är hund högt uppe på en stor snöhög, rullande hund i snö.

Vinter är snödriva, snöstorm och julstök, värme, glögg, pepparkaka, grönmögelost och ombonat.

Vinter är glittrande och med snön som bara vräker ned.

Vinter är spår i snön, skoterspår, halka, blida, väntan och snöbollskrig.

Vintern är snö, glittrande och ack så vacker.

Detta var i ord hur jag och mina bloggvänner upplever vinter som. Blir det DU som tar över denhär leken nu? Hitta på ett ord du känner för, så får vi skriva ner hos dig en kommentar över vad vi känner för ordet. LYCKA TILL!

Naturligtvis har jag hittat några vinterbilder som jag har tagit förra året. Vinter ÄR ju ändå rätt vacker på sitt vis trots kylan.


Rosa himmel.

Katt busar i snön.


Vackert snötäckt träd.


Och mystiska spår i snön.


Ha det så gott nu alla bloggvänner.


Trevlig helg ska ni ha!

Tjingeling!