Då jag var liten och när det var nära till jul, så bakades det en massa kakor. Flera sorter sådär och mormor som bakade alla kakor var nästan på stridshumör innan jul...lite julelak sådär och  då man tjyvde någon kaka hon nyss tagit ut ur ugnen då blev hon skogstokig. Mormor var noga där, och tjyväta skulle man inte. Kakor åt man då man fikade. Punkt slut. Sen skulle helst  alla kakor som bakades  sparas till jul.  då skulle det frossas.Alltso....hemma hade vi flera hundra kakor, å inte fick man äta någon. Tja....livet kan vara tufft ibland. Men då jag redan som liten var en smart tjej.....lite som miss marple så listade ju jag tillslut ut vart hon (min mormor) gömde kakorna , och det var på den översta hyllan i farstun. Man fick ta en stol... åsso fick man sträcka sig allt man kunde för att nå upp till kakburken. Det här var en speciell kakburk för innehållet i burken var s-kakor som smakade himmelskt gott........man kunde nästan dö för dom.

Jag trodde jag lurade mormor jag. Klättrade ju upp på stolen och tog ett par stycken kakor varje dag för inte det skulle märkas. Men hur tänkte jag där?? Klart det märktes. Om en burk innehåller 50 kakor och man äter  sådär 5-6 kakor varje dag .......såklart det märks tillslut.....den dagen mormor skulle ta ner burken så...........

Köpte en kakburk idag. Men det var fabrikskakor. Inte lika goda som min mormors kakor. Men man slipper ta reda på en massa disk och skit och ett kök som ser ut som ett bombnedslag, för det är så det ser ut då jag har bakat. Fattar inte....jag har ju mjöl överallt. Hur lyckades min mormor baka och ändå hålla rätt snyggt när hon bakade.....hmm.....en gåta detdär.

Hursomhaver så har jag gogglat på kakor. Hittade en massa roliga och tokiga kakor. Kolla bara här.


Visst ser kakorna jag hittade på nätet roliga ut. Lite svårt att äta upp dem.


Imorgon arbetsdag och sen gör jag helg. Efter denna tragiska vecka (läs mitt föregående inlägg) så behöver jag Värkligen hämta igen mig med lite ledighet. Blir bra det.


Hejsvejs och ha det gott fina bloggvänner.

 

GladKram från mig.