Nu har sommaren startat på riktigt. I tisdags, då var det " Morden i midsummer" Fattar ni hur det är i denna by. Människor dör ju hela hela tiden. Lite konstigt att det finns några människor kvar där i byn. Men ett solklart sommartecken är det att denna serie har börjat. För då är det banne mig sommar.

Några andra sommartecken ÄR alla loppisar, gatufestivaler och marknader som är på sommaren. Riktigt kul tycker jag.

I dag då har min gubbe och jag som många många andra besökt en marknad här hemma hos mig som kallas för " lögdedagen. En massa knallar har förgyllt dagen med en massa saker. Kan tycka att det blir lite svårt att köpa nåt när det finns hur mycket som helst. Kan inte bestämma mig liksom. Det blir för mycket att välja. Men att kika på allt är ju alltid kul. Så här såg det ut.


Det var fullt med bilar över allt. Nu kom vi tidigt så vi hade ju tur med att få en parkering.

Det fanns mycket smycken att kolla på. Själv hade jag svårt att bestämma mig. Men mycket fint fanns det. Men inget köp vart det. Den som spar han har ;-)
Joårå......mycket fanns det.

Men nåt annat som var superintressant , det var alla gamla saker som är bevarade från gågna tider. Sånt gillar jag att se. Man försvinner lite bakåt i tiden som i en tidsmaskin liksom. Tänk vilka verktyg dom hade förr för att klara av den vanliga vardagen som för oss är busenkel i dag. Vi vet nog inte hur bra vi har det. Vi köper ju nya mobiler t,ex när det kommer ut nån ny på marknaden. Nån som är ännu modernare. Då vill vi ha den. Vi köper och slänger.  Det gäller ju även datorer. Hur skulle vi klara oss utan allt detta som är så modernt. Men det är klart....utvecklingen går ju framåt och vi med den. Så är det ju bara. Men att kika på dessa gamla saker tycker jag är superintressant. Kolla bara här vad jag har sett i dag. Visst är det väl lite historiskt ändå.

Har ni sett vilken gammal kassaapparat detta är. Tycker att det är en riktigt skönhet. Och jag kan riktigt se mig allt framför mig hur de stod där i handelsboa.Hmm..........tänk om man kunde backa tiden och sitta på avstånd och kollaEn likvagn. Tänk så fin dom var. Pampig som bara den....men liktHär en annan vacker skönhet.


Det fanns då mycket att kolla på.

En gammal brandvagn.Gamla cyklar.

En mullskopa.

Och loppis med sjukt mycket saker.


Men vet ni......igentligen så har jag velat köpt denna docka. Jisses så verklig hon ser ut. Tänk att sätta denna dam i fönstret då man åker bort med en kopp kaffe i handen. Jo........jag menar det. Tänk så kul det har varit om det kommer någon inbrottstjyv. Mycke sånt nu för tiden. Men vet ni.....min gubbe stoppade mig. Han tyckte......nu räcker det med tokigheter. Hmmm....men visst var väl tanken super???


Hon ser ju lite cool ut åxo ;-)

Ja det var vår dag det en vanlig lördag som denna. Vanlig och vanlig........undra hur det ser ut som om hundra år. Undra hur utvecklingen har gått då? Det lär man ju aldrig få veta.....eller???


Näpp....nog om detta. Ännu en dag har det gått. I morgon kommer det en ny att fylla. Vad som händer då det kan man ju inte veta så här före. Men nog är det intressant att leva allt.

KRAMKRAM på er alla!

Ett leende till dig, från mig!