Sådär ja....nu har jag jobbat helg och känner mig lite lat, så det blir soffan en stund innan maten , och vet ni....kom osökt på att tänka på äpplen ....., och ni vet ju hur det kan bli då man börjar på att fundera på nåt. Det ena ger det andra, så nu plötsligt kom jag på att tänka på då jag var liten och hur vi  pallade äpplen.  Den fanns flera gårdar som hade jättegoda äpplen . Nu var det ju så mycket roligare om man sprang nåt kvarter bort för då trodde man ju att ingen kände igen en. Hemma på gatan Bodde inte många men inte var man anonym inte....Det kan jag då säga. Dessutom hade jag midjelångt ljust hår och var smal som en mask. Mig kunde man inte ta miste på...


Så en kväll hade vi alla laddat för äppelpallning och tyst om det var vi allihopa och allihopa var väl sådär 6-7 stycken. Klockan blev kväll och vi var Laddade som bara den, och jag var nog den blygaste av alla. Konstigt att jag följde med...men jag smög sist av alla.


Vi sprang bort till de som hade de godaste äpplena och så smyg vi bakom häcken. En efter en. Vi var tvungna att stanna till och lyssna lite ibland då de hade en stor hund som bodde i huset. Den hunden var vi livrädda för. Så sprang vi fram allihopa mot det stora äppelträdet som dignade av gröna äpplen. Plötsligt öppnades dörren till det stora huset och ut kom den stora hunden springande och vi barn sprang åt alla håll och kanter. Själv snubblade jag i nån stor gren som låg på marken. Gjorde illa knäet....aj aj aj...Det gjorde ont som f-n så jag började å grina hejvilt och sprang raka vägen hem. Tur inte hunden sprang efter.  Men vet ni....inte sa jag att jag varit och pallat äpplen när de frågade hemma vad jag hade gjort. Tordes ju inte utan sa jag hade gjort illa mig på cyckeln. Så ont jag hade. Nä fyyy.


Stjäla ska man inte göra , men blomskott ska man stjäla för då växer de så bra. Så blomskott är ok att stjäla....lite konstigt detdär. Men palla äpplen då??? Är det ok??? Vad tycker ni och har ni pallat nån gång.?

 Näe hörrni...nu är jag trött i skrivhanden , slut som artist och vrålhungrig.  Bäst att sätta fart med maten......snart.  Är ju ledig imorgon så ...Det kanske blir lite extra gott till middag, och vem vet....nån god äppelpaj till efterrätt kanske. Har man jobbat helg så har man gjort sig förtjänt av lite gott.....eller hur ?


Hej svejs från mig.

ps.....bilder lånade på nätet