I morse då jag vaknade "lite för tidigt" så fick jag för mig att rota lite i bokhyllan. Lite som att vända upp och ner på allt. Oftast så vet man ju inte vad man har ( inte jag i alla fall) så hittade jag några barnböcker både av min gubbes ägor och mina.  Tänk sååå många fina böcker som har gjorts. Nu hittade jag åxo ( så glad jag vart) en liten berättelse....en saga som jag skrev för många årsedan. Vi kommer till den strax.

Men först en liten bild på några böcker.Dunderklumpen var en favorit.

Så gullig bok.

Men nu ska vi ta min lilla saga jag skrev. Hoppas att ni orkar följa med i mina barnsligheter.  ;-)


Farbrorn som vägrade skratta.

Det var en gång för längesedan en liten tjock farbror som bodde långt in i skogen .  Han var liten och tjock, med ett par skor som såg större ut än han själv. Han hade en stor muschtas , och ett tjockt guldlockigt hår .  Han kallades för " surmule" Det var därför att han aldrig skrattade. Han var sur och tvär hela tiden.

En dag så hade några barn fått för sig att spela honom ett litet spratt. Ett litet oskyldigt bus. Fia , olle och hampus hade bestämt att dom skulle få den elake farbrorn att skratta.

Ingen av dem tordes nämna nåt för deras föräldrar vart dom skulle gå. För de visste att.....berättade dom nåt hemma så blev det blankt nej.

Barnen närmade sig farbrorn som skymtade till där inne i fönstret. Mungiporna hängde nerför hakan på honom, och han hade en stor ful hatt på sig. Fia, olle och Hampus stirrade på varandra , och kände hur deras puls vart hög.

Plötsligt så öppnades dörren till den lilla röda stugan med de vita knutarna. Ut kom gubben som visade sin argaste och suraste min de hade sett.

.............Hur det gick??......det tar jag någon annan gång :-D

Nu tar jag och säger Tack för mig. Men innan jag slutar....


......som sagt.....Ibland så känner jag bara för att släppa ut mitt barnasinne, så.......ni får ursäkta om det blev ett litet barnsligt inlägg idag. Jag tror att dedär böckerna och sagorna fick igång mig. Lovar att jag ska bli mer seriös i nästa inlägg.


Puss och kram på er <3