Go´förmiddag på er alla kära läsare. Hos mig så smattrar det lite mysigt utanför fönstret , och allt som jag nu skulle göra i helgen har fortfarande inte blivet av.  Men som sagt....man får ta en dag, ett ögonblick i sänder som dom sa så klokt förr.

Eftersom det regnar här hos mig, så kan jag ju glömma detdär mysiga fikat under solen på altanen. Solen visar sig INTE från sin bästa sida i dag heller. Kom osökt på att tänka på dessa brun utan sol krämer man använde sig av förr. Det här med att vara brun var ju skitfint och sååå himla fräsch tyckte jag då.

Man låg på filten och pressade under solen då man var ledig heeeeela dagarna. Att man inte fick solsting.

Kommer i håg hur jag åxo smetade i" Brun utan sol " i ansiktet. Så inte nog med att man fick lite färg från solen......man skulle ju se ut som en pepparkaka åxo. Ju brunare ju snyggare tyckte man.

Sen glömde man att smeta in halsen å resten......så man såg ju lite smålustig ut. Det fanns ju nåt som hette kastanjevatten åxo. Kommer ni i håg det? Är det någon som har testat det? Jag gjorde det. Men hörrni.......jag fick sånadär stora hemska finnar över hela ansiktet.  Ville inte ha, så då vart det stopp. Man ville väl inte bli brun till varje pris inte. Nä nån måtta fick det va.

Åsso kom dom här kvartslamporna på 70- talet. Det var en liten lampa en kvartslampa som man satt och solade ansiktet framför. Man skulle ju ta det lugnt första gången och bara sola någon minut sådär. Men vet ni.....jag solade i heeeela 35 minuter dendär första gången. Snacka om kräftröd. Jag vart så nå jävulsk röd i fejset att jag helst hade velat låst in mig å kasta bort nyckeln. Men nu då det var skoldag dagen efter......så vare bara att bita i hop. F-n så röd jag var. Såg ju ut som jag gick och rodnade den dagen. Och inte bara den dagen. Tror jag var röd i dagar efteråt.  Dendär sollampan rörde jag aldrig mer. Man lär sig så länge man lever.

Som sagt......man lär sig så länge man lever och som nåt vi vet i dag ÄR ju att solen INTE är bra. Den är skön..men inte bra. Tycker åxo att om man är för brun så ser man sliten ut. Tänk så annorlunda man tycker. Måttligt är nog bäst.

NÄPP...nu kör vi söndag eller hur. Jag ska smyga mig ut i köket för det känns som om min gubbe har fixat mig lite kaffe. Ni vet väl att man kan dressera sina män som hundar. Dom blir lika tillgivna om man visar vem som bestämmer över dom. Ps....hoppas ingen tog illa upp av min sjuka humor. Det är bara skojsigt menat. Och ni......solar ni mycket ni som läser? Tycker ni det är snyggt att vara brun?

Nu säger jag hejdå till er alla. Det är dags att sätta lite fart på dagen. Tjingeling.


Regn hos mig och en gammal bild. Sommaren brukar ju regna bort i bland. Här görs regndansen. Kunde bara inte låta bli att skutta lite.


KRAMELIKRAM.