I morse......nej...jag menar ju alldeles nyss, så fick jag reda på att det är " Tankens " dag i dag. Hm.....men nu måste jag nog tänka till lite......vad då tankens dag? Hur gör jag nu? Kan man ge bort en tanke........kan man få en tanke som en present ? eller ska man hålla sina " tankar" för sig själv?


Kan nog tycka att ibland äre bättre att hålla käften, och vara tyst än att vara ärlig och säga vad man tänker. Visst visst...ärlighet varar väl längst, men inte alltid.

Så nu ska jag backa några år bakåt. Jag och min väninna skulle gå på krogen en kväll.....så på med lite smet å klet i ansiktet, och på med de snyggaste kläderna ( efter många provningar) som vi hittade i garderoben. Nu tycker jag att man ska säga vad man tycker för att det ska bli så bra som det kan bli med kläderna å detdära. Jag kanske "sa" för mycket den gången. Jag tyckte ju inte alls det satt så snyggt. Varför vara oärlig, när man kan vara ärlig . Så jag sa vad jag tyckte  Min väninna vart snortokig och tvärsur hela kvällen. Kanske jag skulle ha låtit min tanke bara ha varit en tanke den kvällen. Nåväl.....inget att grubbla på i dag inte. För grubblerier gör en gammal sa alltid mormor, och det är nåt som jag tror stämmer. Man kan ju få gråa strån om inte annat, och då har man minsann tänkt alldeles för länge.

Nu måste jag erkänna en annan sak......men ni får ABSOLUT inte skvallra. Lova det!

Ibland då man står i en kassakö som är jättelång. Nu menar jag en riktigt låååång kö. Då kan jag bli lite irriterad om kassörskan öppnar en ny kassa, och så kommer det någon människa från ingenstans och tränger sig före som häromdagen. Vet att jag är snabb i bena......men denhär människan var blixtsnabb. Jag hann inte med mig alls. Människan hade trängts sig före mig...nästan knuffade till mig, och där stod jag. Kan lova er att det fanns många osnälla tankar i mitt huvud den lilla stunden.

Oj vad klockan tickar på, och här sitter jag vid min dator och med mina tankar. Fast igentligen känns det rätt tomt där uppe i skallen.......tror nog inte tankeverksamheten riktigt ha kört igång än. Det är ju söndag morgon och klockan är bara lite över sju . Min gubbe ska strax koka lite kaffe åt mig. Han är snäll han, min gubbe. I hans huvud finns det bara snälla tankar. Han har värkligen ett hjärta av guld.

Själv funderar jag över vad jag ska hitta på i dag på " Tankens dag" Jag tror jag börjar med en kaffekopp. Det är väl aldrig fel och.......tankarna dom kommer nog av sig själva tror jag. Men jag tar och ger bara snälla tankar i dag, i morgon och alla andra dagar. Så får det bli.En kram till dig från mig till.......


Tanken är inte bara det som blir till ord..... Tänk gott och snällt.