Halloj  Alla!  Jag begrip mig inte på tiden. Ni vet den som tickar och går....nu vet jag väl inte varför man säger den om tiden , hon om klockan osv osv men skitisamma för vissa saker går bara inte att förklara.  Det bara är så. Men hursomhaver så har helgen gått alldeles för fort.  Går inte att förklara heller......eller så har jag MER att göra än vad tiden tillåter. Man skulle behöva använda dygnets alla 24 timmar igentligen. Tänk så behändigt. Eller tänk om det räckte med en två - tre timmar sömn...Tänk om. Då hade man sisådär 22 timmar vaken tid att göra en massa saker på. Vad mycket man skulle hinna för den mesta tiden är man ju på jobbet. Känns så... Men nog om tiden. Nu till något helt annat. Det är tvära kast i TantGlad's blogg.  Nu fortsätter vi....


Nu ska vi snacka "tant"...

                                  


När jag var liten besökte vi lite nu och då en gammal tant som var massor av år. Oj så gammal hon var...eller inte, för hon var nog bara några år äldre än vad jag är nu så det är väl inte så himla gammalt men...

Nåväl. Det var kul att hälsa på henne. Hon hade ett stort gammalt piano och en massa goda kakor och bullar att bjuda på. Det var så gott och som jag njöt. Den här tanten gav många fina minnen men det jag minns mest var fikat. Det var nog det som var så speciellt. Fikat alltso. Hon hade s-kakor, drömmar, kolakakor, och en massa goda sorters kakor som hon bakade. Hennes saft var hemgjord. Så god den var. Själv sörplade hon kaffet på fat med en sockerbit till. Förr drack de kaffet oftast på fat.

Minns en gammal farbror åxo. Han var krokig som en krok då han gick.  Sen hade han båda fötterna utåt på varje sida så det såg ut som om han vaggade sig fram. Men snäll var han. Han gick inte särskilt fort inte.....det tog en bra stund att gå den lilla vägen hemifrån och fram till affären.  Men han hade hela dagen på sig. Jag tror att människorna tog det lite lugnare förr. Det vi inte hinner idag hinner vi kanske i morgon eller nästnästa dag eller nästa vecka. Vilken skön feeling att vara så. Tror de mer tänkte så?..


Nu ska jag ta och lägga ifrån mig datorn och ge mig med mitt skrivande för  ikväll. Ska bli spännande med en ny vecka ....Men först krama kudden. Natti natti.


Hejsvejs!!