Hejsan alla! Men Hörrni....vilken härlig söndag det är. Sitter på bron och är sååå nöjder över dagen. Det har varit en stor härlig sol och flera plussgrader till det.  Träden lyser upp med alla sina vackra blad i alla skiftningar från ljust gult til eldigt rött. Det är nu som hösten är som vackrast tycker jag, innan alla träd klär av sig sina bladkläder.Men just nu njuter jag av allt det fina. Men sen så går det fort, och innan man vet ordet av så är träden helt nakna och det ser och känns så himla trist då. Men då första snön kommer så blir man liksom lite glader . Inte för att jag längtar till snön inte...men det blir lite ljust och trevligt, och inte så himla ruggigt ute då.

Dagen började med en prommis på strandpromenaden i Söråker. Där är det vackert Hörrni, och i folkmun kallas promenadstråket för "guldkusten" och man kan Värkligen förstå varför den kallas så. Bloggar man fotar man. Här kommer lite bilder från en härlig dag.

 

 

 Herrn i huset njuter av utsikten. Det var så lugnt och stilla ute på sjön denhär dagen. Och vet ni....vi skulle ha lämnat jackorna hemma, för så varmt var det.

 Så fridfullt det var.


Fick sån lust att tokas lite. Man blir ju på ett Sånt himla bra humör när dagen är så här vacker och skön. Man blir liksom på ett bushumör.


Kan bara säga att det har varit en fantastisk dag.

 

Ja ni ser ju skuggbilden av fotografen.  Han är ingen linslus som jag inte.

Och nu sitter jag här på brokvisten med en kopp kaffe. Smakar helt ljuvligt faktiskt efter promenaden och dessutom har jag varit Såå duktig som har tagit bort mina sommarblommor och även om känslan är lite vemodig så har jag gjort det. Det är sånt som man får göra då man har en trädgård. Dom har sett så ledsna ut så länge nu ,att idag fick det bli en ändring på det. Dom har gjort sitt. Men visst känner man lite vemod....det gör jag. Tyckte det inte var längesedan jag var glad i hågen när planterade och planerade inför sommaren. Sommaren är kort...alldeles för kort.

 

Så nu har blommorna bytts ut mot lite ljung. Rätt fint det med. När jag var liten så fick man absolut inte ta in några ljung då det betydde otur . Så vet ni.....de här ljungen har fått stått i sina kassar hela veckan tills idag.  Har nästan glömt bort att jag köpt dem. Det här med minnet är en färskvara har jag kommit på.

Lite rönnbär blir fint.

Å kattkrukan har åxo fått en liten ljung. Blev blandade färger. Jag har lite svårt för färgade ljung då jag tycker det ser onaturligt ut. Men smaken är som baken.

Men nu ska jag njuta av kaffet innan jag fortsätter med  mina trädgårdsbestyr, för än är jag inte klar inte. Vänta.......nämen vad får mitt norra  öga skåda då jag sitter här  och njuter som bäst av mitt kaffe.......en bit mus på bron?....Men hua....Å här sitter jag och inget märker. Ja dom kan dom katterna. Men det här får gubben min ta hand om. Lite läskigt är det. Plocka rester av en mus. Näe..

Näpp. Detta går inte. ska fortsätta min söndag i det fina vädret så hörs vi en annan dag. Blir ju en ny vecka och hur den blir kan man ju inte veta såhär före.


Hejsan svejsan!